• Magyar
  • English

Minden, amit a nyári hajápolásról tudni érdemes!

A haj és a fejbőr évszakonként más-más ápolást igényel. Hasonlóan a bőr ápolásához, a haj gondozásának is igazodnia kell az időjárás változásához. A nyári hajápolás legfontosabb feladata hogy megóvja hajunkat a napsugárzás káros hatásaitól.

Hajlamosak vagyunk hajunk extra védelmére csak a nyaralás alatt gondolni, ám ugyanolyan fontos lenne szabadtéri sportolás, kertészkedés alatt is megóvni hajszálaink és fejbőrünk egészségét. Bár kevés szó esik róla, de az UV-sugarak a hajunkat ugyanúgy károsítják, mint bőrünket. A nyári nagy melegben, a száraz szélben hajszálaink elveszítik nedvességtartalmukat, a bennük található fehérjék károsodnak. A tengervíz sója, a mesterséges fürdővizek klór tartalma, a városi szmog is lassú oxidációs folyamatot idéz elő, melynek hatására hajunk kifakul, száraz és fénytelen lesz.

A már kiszáradt és töredezett hajszálak regenerálása lényegesen nehezebb feladat, mint a folyamat megelőzése.

A legegyszerűbb módszer a mechanikai védelem. Úgy tűnhet, hogy a nagy karimájú kalapok viselése már csak az “olasz nagyasszonyok” kiváltsága, pedig mi magunk is bátran viselhetjük a verőfényes napsütésben, hiszen mind hajunkat, mind arcbőrünket megvédi a Nap káros hatásától.

Erős napsütésben mindenképpen ügyelnünk kell arra, hogy hajápoló termékeink, ezek közül is elsősorban az úgynevezett finish termékek minél magasabb fényvédő faktorral bírjanak.

A kiszáradt haj intenzív ápolást igényel, célszerű különleges bánásmódban részesíteni. Minden mosás alkalmával alaposan öblítsük ki a só és klór tartalmat a hajból. Sampon és kondicionáló használata után érdemes a hosszú hajat hajvégápolóval is kezelni. Hetente egyszer ajánlatos hajpakolás használata is, melyet érdemes 20-30 perces hatóidővel alkalmazni.

Talán nem is gondolnánk rá, de a táplálkozásnak is fontos szerepe van hajunk egészségének megőrzésében. A matt, töredezett haj és hajhullás oka sok esetben a rendszertelen táplálkozás és a kevés folyadékbevitel következménye is lehet. Hajunk 97%-a fehérje, így érdemes minél több halat, csirkehúst, tojást és olajos magvat beépíteni mindennapi étrendünkbe.

Természetes hatóanyagokkal és egy kis törődéssel hajunk megőrzi frissességét, egészséges fényét. Sun&Care termékeink maximális védelmet nyújtanak a nap, a klór és a só káros hatásai ellen!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Minden, amit a nyári hajápolásról tudni érdemes!

A haj és a fejbőr évszakonként más-más ápolást igényel. Hasonlóan a bőr ápolásához, a haj gondozásának is igazodnia kell az időjárás változásához. A nyári hajápolás legfontosabb feladata hogy megóvja hajunkat a napsugárzás káros hatásaitól.

Elolvasom

Milyen bőrtípusom van?

Bőrünk a legnagyobb szervünk, mely számos fontos funkciót lát el a védelemtől a méregtelenítésig. Éppen ezért fokozott figyelmet igényel. Ápolása azonban nem mindenkinél egyforma. Annak érdekében, hogy bőrünk a számára legjobb törődést kapja, fontos tudnunk, hogy milyen bőrtípusunk van.

Elolvasom