• Magyar
  • English

Elég a száraz fejbőrből!

Sokak napjait teszik kellemetlenné a száraz fejbőr okozta panaszok. Viszkető fejbőr, korpásodás, esetleg piros foltok kínozzák minden nap? A száraz fejbőrnek számos oka lehet, így nem mindegy, hogy mivel kezeljük.

Sokak napjait teszik kellemetlenné a száraz fejbőr okozta panaszok. Viszkető fejbőr, korpásodás, esetleg piros foltok kínozzák minden nap? A száraz fejbőrnek számos oka lehet, így nem mindegy, hogy mivel kezeljük.

Csak úgy, mint testünk más területein, bőrünk a fejünkön is kiszáradhat. Ha a bőr nedvesség-, és zsírtermelő képessége felborul, kialakulhat a száraz fejbőr. Ilyenkor feszülő, viszkető érzést tapasztalunk. Az okokat olyan belső tényezők is kiválthatják, mint a mindennapi stressz, a kevés folyadékfogyasztás, allergia vagy épp a korosodás. Idősebb korban ugyanis gyakoribb a bőr szárazsága. A fentiek mellett külsőleg is kereshetjük a probléma forrását, hiszen fejbőrünkre hatással van a hőmérséklet, az UV sugárzás, valamint a levegő páratartalma.

A kellemetlen tünetek jelentkezése esetén sokan egyből a korpára gondolnak, ám számos más magyarázat is állhat a háttérben. Éppen ezért nem szabad azonnal a korpásodás elleni készítményekhez nyúlni, ugyanis azok sok esetben csak tovább rontanak a helyzeten!

Száraz fejbőr esetén olyan termékek használata ajánlott, amelyek hidratálják, táplálják a bőrt.

A kellemetlen panaszok enyhítésére Balance Fejbőr hidratáló krémünket ajánljuk. A benne lévő mandulaolaj B vitaminokkal és E vitaminnal táplálja a fejbőrt. Hajmosás után a krémet – hajsűrűségtől függő mennyiségben – a fejbőrbe kell masszírozni, majd kb. 3 percig fent kell hagyni, hogy kifejthesse a hatását. A fejbőr hidratáló krém bőrbe való masszírozása tovább segíti a gyógyulás folyamatát, ugyanis serkenti a fejbőr vérkeringését. A hatóidő elteltét követően tiszta vízzel alaposan le kell mosni.

A száraz fejbőr tehát időben, a megfelelő készítmény használatával orvosolható.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Minden, amit a nyári hajápolásról tudni érdemes!

A haj és a fejbőr évszakonként más-más ápolást igényel. Hasonlóan a bőr ápolásához, a haj gondozásának is igazodnia kell az időjárás változásához. A nyári hajápolás legfontosabb feladata hogy megóvja hajunkat a napsugárzás káros hatásaitól.

Elolvasom

Milyen bőrtípusom van?

Bőrünk a legnagyobb szervünk, mely számos fontos funkciót lát el a védelemtől a méregtelenítésig. Éppen ezért fokozott figyelmet igényel. Ápolása azonban nem mindenkinél egyforma. Annak érdekében, hogy bőrünk a számára legjobb törődést kapja, fontos tudnunk, hogy milyen bőrtípusunk van.

Elolvasom