• Magyar
  • English

Nem gyanta, hanem WAX!

A jó idő közeledtével bőrünk simasága egyre nagyobb hangsúlyt kap, ám nem mindegy, milyen eszközt választunk ennek elérésére. Mindannyian kíméletes, tartós megoldást keresünk, ám a döntés olykor nem egyszerű. Az utóbbi időkben egyre nagyobb teret hódítanak a Wax kezelések, így mi is utána jártunk ennek előnyeinek.

Amikor szőrtelenítésre kerül a sor, az egyik legfontosabb tényező a bőrápolás. Természetes összetevőinek köszönhetően a wax kíméletes a bőrhöz, méhviasz és gyógynövény tartalmának köszönhetően ápolja a bőrt. Ezzel szemben a gyanta sok esetben tartalmaz mesterséges összetevőket, amelyek irritálhatják a bőrt, illetve a fenyőgyanta allergiás reakciókat is kiválthat.

Másik fontos tulajdonság a kezelés tartóssága. A gyanta és a wax a szőrszálak gyökerét is eltávolítja, így tartósabbak, mint a borotva használata, ám a wax hosszabb tartó simaságot eredményez, mivel a mélyebb rétegekbe is behatolva a legrövidebb szőrszálakat is képes eltávolítani.

Fájdalom tekintetében a győztes egyértelműen a borotva, ám a waxolás kevesebb kellemetlenséggel jár, mint a gyantázás. Ez a wax működésére vezethető vissza, mert az a szőrszálakat húzza ki, nem a bőrt.

Összességében elmondható, hogy a waxolás és a gyantázás is hasonló hatékonysággal bírnak szőrtelenítés terén, ám érzékenyebb bőrűeknek inkább a waxot ajánljuk annak hipoallergén tulajdonsága miatt.

Oszd meg ezt a bejegyzést!
Hajápolás

Tévhitek a hajmosásról

Életünk során megszámlálhatatlan alkalommal mossuk meg a hajunkat, így azt gondolnánk, hogy egy elronthatatlan dologról van szó. Megnyitjuk a vizet, rányomjuk a hajunkra a sampont, balzsamot, lemossuk azokat, majd jön a hajszárító és készen is vagyunk. Ám a folyamat ennél picit bonyolultabb. Számos tévhit kering a témával kapcsolatban, amit nagyanyáinktól, a reklámokból és innen-onnan összeszedtünk az évek alatt. Hajunk megfelelő ápolása érdekében megvizsgáltuk azokat a „tényeket”, kérdéseket, amelyek nem feltétlenül állják meg a helyüket.

Elolvasom